אז החלטת ללכת לטיפול, עכשיו איך בוחרים מטפלת?
דבר ראשון חשוב לי לומר שכן, זה חשוב לבחור את המטפלת הנכונה עבורך.
זה לא מותרות ולא פינוק. ההתאמה בין המטפלת למטופלת היא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר להצלחת הטיפול.
טיפול רגשי (פסיכותרפיה) מבוסס על קשר בין שני אנשים, ולכל בן אדם יש אנשים שקל לו יותר להתחבר אליהם ואנשים שפחות. בעיקר בפעם הראשונה שהולכים לטיפול, כדאי לבחור מישהי שנוח איתה, שקל לך להתחבר אליה.
אבל איך נדע למי קל לנו להתחבר ועם מי קל לנו להיפתח? הרי אנחנו לא מכירים עדיין…
אז הנה כמה שאלות שיעזרו לך להתחיל:
השאלה הראשונה: גבר או אישה?
כדאי לבדוק עם מי קל לך יותר לדבר על רגשות, עם גברים או עם נשים. חשבי על האנשים שאת מרגישה בנוח לשתף אותם בקושי, לכעוס או לבכות על ידם, אנשים שאת פחות כועסת על עצמך אחרי שהפגנת חולשה או פגיעות על ידם. אם הם רובם ממגדר אחד, חפשי מטפל.ת מהמגדר הזה. אם את מרגישה בנוח עם שני המגדרים, או עם אף אחד, זה בסדר, מוזמנת לבחור על פי השאלות הבאות.
השאלה השנייה: איזה שיטת טיפול?
יש הרבה שמות והרבה הכשרות. חלקן רשמיות יותר או פחות, חלקן מוכרות יותר וחלקן פחות. גם מטפלות שונות עם אותה כותרת, יכולות לקיים טיפולים שונים בקליניקה. אז בשביל לא להתבלבל, אומר שבעיני פחות חשובה ההבנה שלך את שיטת הטיפול הספציפית של המטפלת, חלק מהתהליך הטיפולי יכולול את ההסברים למה שקורה בקליניקה. יותר חשוב לבדוק האם השפה של המטפלת נעימה לך, מובנת לך, מדברת אליך. אפשר לקרוא קצת באתר של המטפלת, ולבדוק אם זה מישהי שהיית רוצה לפגוש. אם המילי של המטפלת עושות לך להרגיש נעים ובטוח, כדאי להתקשר ולדבר באופן ישיר.
שיחת הטלפון הראשונה הזאת היא זמן טוב לשאול שאלות ולבדוק האם את מבינה את מה שנאמר והאם זה מדבר אליך. לכל אחת מאיתנו יש דימוי בראש של מהו טיפול, מה התפקיד שלי ומה התפקיד של המטפלת. שיחת הטלפון היא זמן טוב לבדוק שאתן באותו ראש.
אפשר לשאול למשל: כמה מדברים בטיפול? באילו כלים את משתמשת? כל כמה זמן ניפגש? מה נדרש ממני? איך אדע שהטיפול עובד?
כל אלה שאלות שכמטפלת הייתי מאוד שמחה לענות עליהן בשיחת ההיכרות בטלפון וגם במפגש הטיפולי.
השאלה השלישית היא טכנית, אבל חשובה מאוד, והיא השאלה: מה יהיה לי נוח?
טיפול הוא תהליך. יש בו רגעים נינוחים וזורמים ויש גם סערות. לכן חשוב בעיני לבחור מטפלת שנוח וקל להיפגש איתה. כדאי לשים לב שהשעה הקבועה לטיפול נוחה לך, שקל לך להגיע לקליניקה, ושהמחיר אפשרי עבורך.
בתור מטפלת, כבר בשיחת הטלפון הראשונה אני בודקת עם האדם המתעניין האם השעות והזמנים שלנו מתאימים, ואני לא מצפה מהמטופל להתאים את עצמו אלי.
ועוד דבר:
אחרי שבחרת מטפלת, והתחלת את התהליך, יש עוד משהו שחשוב לזכור-
המפגשים הראשונים הם התחלה. זה הזמן להרגיש, לבדוק, לשים לב אם יש שאלות או קשיים.
תמיד כדאי לומר את הדברים באופן ישיר בטיפול. לא להתבייש אם יש ספקות ואם משהו לא נעים לך חשוב להגיד. יכול להיות שזאת לא המטפלת המתאימה בשבילך, ויכול מאוד להיות שהיא יכולה להתאים את עצמה.
בכל מקרה, זה מקובל וחשוב לבדוק את ההתאמה במפגשים הראשונים, ואם זה לא מתאים- להיפרד כידידים.
מה שמשמעותי היא האפשרות לדבר על הטיפול ולהרגיש שיש מי ששומעת.
מקווה שזה עושה סדר בתהליך, אפשר כמובן לשאול אותי עוד שאלות בנושא ולהתייעץ אם יש התלבטות.
בתפילה לטיפול עמוק ולקשר משמעותי, מכיל ובעל ערך.